سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خا نه دوست
گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده
با وجود گذشت بیش از 3 روز از پایان سفر رئیس جمهور به عراق بازتاب های آن در سطح رسانه های جهانی همچنان ادامه دارد.
خبرگزاری فرانسه سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق را به زهرچشم ایران از آمریکا تشبیه کرد و نوشت: محمود احمدی نژاد با سفر خود به عراق و به نمایش گذاشتن نفوذ منطقه ای کشورش در مقابل 158هزار سرباز آمریکایی در عراق، انگشت خود را در چشم آمریکا فرو برد.
خبرگزاری فرانسه نیز با تاکید بر مشخص شدن نفوذ منطقه ای ایران در این سفر تصریح کرد: این «شام اخوت»ی که از تلویویزن عراق پخش شد کافی بود تا موجب حمله قلبی طرفداران جورج بوش رئیس جمهور آمریکا شود.
این خبرگزاری در گزارش خود افزود: اکنون که حدود پنج سال از آن زمان می گذرد سربازان آمریکایی که سه هزار و 972 نفر تلفات جانی داشته اند در حالی در پایگاه های مستحکم خود مستقرند که رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران با دسته های گل مورد استقبال قرار می گیرد.
در گزارشی دیگر «جوست هیلترمن»، تحلیل گر امور خاورمیانه با اشاره به منافع بسیار حضور ایران در عراق گفت: هنگامی که صدام از سرراه برداشته شد ایرانی ها بسیار خوشحال شدند. آن ها تنها از این ناراحت بودند که این کار توسط آمریکا انجام گرفت.
خو آن کول، یک کارشناس دیگر امور خاورمیانه در دانشگاه میشیگان آمریکا نیز گفت که واشنگتن همواره اهمیت ایران برای عراق را دست کم گرفته است.
وی در ادامه افزود که گلایه های آمریکا علیه ایران بخشی از یک بازی اعمال نفوذ بر بازیکنان اصلی عراق است.
ایندیپندنت: عراق نمایشگاه نفوذ ایران در منطقه
روزنامه انگلیسی ایندیپندنت هم سفر احمدی نژاد به عراق را بی سابقه خواند و نوشت: احمدی نژاد با این سفر نفوذ بالای ایران در این کشور را به نمایش گذاشت به طوری که برخلاف بازدیدهای پنهانی بوش از پایگاه های آمریکایی در عراق، احمدی نژاد در روز روشن وارد فرودگاه بغداد شد و سوار بر ماشین به سوی منطقه الخضرا حرکت کرد.
روزنامه کریستین ساینس مانیتور نیز در واکنش مشابهی به این سفر نوشت: استقبال گرمی که از احمدی نژاد در فرودگاه بغداد به عمل آمد نشان داد که عراق، ایران را ضامن قدرت تازه خود در زمان غیاب احتمالی نیروهای آمریکایی می داند به طوری که نوری المالکی نخست وزیر عراق تاکید کرد: با صداقت می گویم که موضع اخیر ایران در افزایش امنیت و ثبات موثر بوده است و از کشورهای عرب که روابط محدودی با عراق دارند می خواهم که سفر احمدی نژاد را الگوی خود قرار دهند.
نیویورک تایمز: احمدی نژاد
با بالگرد به الخضرا نرفت
نیویورک تایمز هم به عنوان یک روزنامه آمریکایی به بررسی این سفر و انتقادهایی که احمدی نژاد در عراق علیه بوش به خاطر اتهامات مورد ادعایش پرداخت و نوشت: احمدی نژاد پس از ورود به فرودگاه بین المللی بغداد سوار بر بالگرد نشد و کاروان خودرو را برای سفر به مرکز بغداد از مسیری انتخاب کرد که پیش از این در دست شورشیانی بود که نیویورک تایمز از آن ها با عنوان «سنی مذهب» یاد کرد.
این روزنامه تأکید کرد: این سفر عزم سران کشور عراق برای نزدیک شدن به ایران را به رغم ادعاهای واشنگتن در زمینه حمایت ایران از ناآرامی های داخلی عراق نشان می دهد.
یک سفر نمادین
شبکه خبری بی بی سی به شکل دیگری به این سفر پرداخت و آن را یک سفر سمبولیک خواند و تأکید کرد: ایران می خواهد دیگران شاهد ایفای نقش مثبت این کشور در عراق باشند و احمدی نژاد آشکارا اعلام کرد که به عقیده وی ثبات عراق و ایران وابسته به یکدیگر است.
روزنامه های گاردین، فایننشیال تایمز و لس آنجلس تایمز نیز هر یک به بازتاب سفر احمدی نژاد به عراق پرداخته و آن را سفری تاریخی، سمبولیک و بی سابقه دانستند که نشان دهنده بهبود روابط تهران و بغداد است.
رادیو بی بی سی هم درباره این سفر اعلام کرد: احمدی نژاد با این سفر اعلام کرد که می خواهد به آمریکایی ها بگوید که ما می توانیم در جاهایی که نمی خواهید نفوذ داشته باشیم.
بی بی سی نیوز 24: همه چیز به نفع ایران پیش می رود
«بی بی سی نیوز 24» هم در گزارشی از این سفر گفت: رئیس جمهور ایران به محض ورود به عراق در سخنانی اشغال عراق را غیر موجه خواند و گفت: این اشغال ریشه تمامی مشکلاتی است که عراق با آن ها رو به رو است.
«هیو سایکز» گزارشگر این شبکه خبری مستقر در بغداد در این باره گفت: آمریکا، ایران را متهم کرده است به اینکه سلاح در اختیار شورشیان در عراق قرار می دهد.
وی افزود: اما من هر وقت از آمریکایی ها سؤال کردم که آیا درباره صحت این مسئله مدرکی در دست دارند، آمریکایی ها گفتند که مدرکی در این باره در دست ندارند اما کاملاً مطمئن هستند که ایران در این کار دست دارد.
این گزارشگر سپس افزود: سفر رئیس جمهور ایران به عراق سفری تاریخی و مهم است، ایران و عراق همسایه هستند، عراق کشوری عرب و ایران کشوری غیر عرب است و تاکنون هیچ یک از رؤسای کشورهای عرب به عراق سفر نکرده اند و هیچ یک از کشورهای عربی در عراق سفارتخانه ندارند بنابراین با توجه به این مسائل می بینیم که همه چیز به سود ایران به پیش می رود.
وی افزود: آمریکایی ها در سال 2003 وعده داده بودند که شبکه برق را در مدت 48 ساعت دوباره در عراق به کار اندازند که البته این کار نه در 48 ساعت، نه در 48 روز و نه در 48 ماه صورت نگرفت و این یک عدم موفقیت به شمار می رود و اکنون ایران کار فراهم آوردن برق برای عراق را برعهده گرفته است.
ساندی تایمز: سفر احمدی نژاد برخلاف بوش مخفیانه نبود
روزنامه ساندی تایمز هم با تأکید بر این مطلب که این اولین رئیس جمهور ایران است که بعد از 29 سال به عراق می رود نوشت: در این سفر دو موضوع مهم دیده می شود یکی اینکه سفر رئیس جمهوری ایران سفر رسمی رهبر یک کشور مسلمان به عراق است و حال آنکه هیچ یک از همسایگان عرب چنین کاری را نکرده اند و دوم اینکه برخلاف سفرهای کوتاه مدت و مخفی جورج بوش به عراق سفر احمدی نژاد مخفی نگهداشته نشده بود.
رویتر: این سفر بی اعتنایی ایران به آمریکاست
خبرگزاری رویتر هم با اشاره به استقبال گرم مقامات عراقی از احمدی نژاد تاکید کرد: این سفر نه تنها نشان دهنده تحکیم روابط بین دو کشور است، بلکه نشان دهنده بی اعتنایی ایران به آمریکا است که به عنوان دشمن دیرینه اش بیش از 15 هزار نیروی نظامی را در عراق مستقر کرده است.
روزنامه فرانسوی: مچ اندازی احمدی نژاد با آمریکا
در همین حال روزنامه فرانسوی «لاکروآ» با اشاره به خطرناک خوانده شدن سفر احمدی نژاد به عراق از سوی سردمداران واشنگتن نوشت: از آنجا که غرب همواره مدعی آن است که تهران تمایل دارد خود را به سلاح های هسته ای تجهیز کند و به همسایگانش حمله کند، این سفر همانند مسابقه «مچ اندازی» میان ایران و آمریکا محسوب می شود.
ایران یک فاکتور مهم برای امنیت عراق
یک روزنامه اتریشی با اشاره به سفر تاریخی رئیس جمهوری اسلامی ایران به عراق و استقبال گرم و پرشور سران این کشور از وی در تحلیلی نوشت: این استقبال گرم نشان دهنده این است که ایران یک فاکتور مهم در جهت برقراری امنیت در این کشور محسوب می شود.
این روزنامه در ادامه در راستای نقش مهم ایران در برقراری صلح در کشور عراق می نویسد: واشنگتن نیز برای برقراری صلح در کشور عراق به کمک تهران نیاز دارد. این آرامش نسبی که اخیرا در عراق ایجاد شده است تا حد زیادی به خویشتن داری شیعیان این کشور مربوط می شود.
سردبیر اسرار الشرق: این سفر حسن نیت تهران
در برابر بغداد بود
سفر پرماجرا و پرحاشیه احمدی نژاد به عراق در شرایطی که این کشور در اشغال آمریکا به سر می برد بازتاب وسیعی در رسانه های عربی داشت به طوری که یک روزنامه نگار عراقی با تاکید بر این که سفر رئیس جمهوری ایران به عراق خنجری بر قلب تکفیری ها است، گفت: این سفر بیانگر حسن نیت تهران در برابر بغداد است.
وی افزود: این سفر در حالی که کشورهای عربی نه تنها همچنان از اعزام سفیر به عراق و عادی کردن روابط با دولت منتخب این کشور با وجود گذشت پنج سال از سرنگونی رژیم صدام خودداری می کنند، بلکه هیچ یک از مقام های بلندپایه آنها به بغداد سفر نکرده اند.
«علی یحیی الشمری» سردبیر روزنامه «اسرارالشرق» عراق افزود: مواضع جمهوری اسلامی ایران و حسن نیت این کشور فقط منحصر به عراق نمی شود، بلکه شامل دفاع از هویت اسلامی نیز می شود.
وی تاکید کرد: ایران اولین کشوری است که پرچم اسرائیل را در خاک خود به زیر کشید و سفارت اسرائیل را بست. آیا روسای جمهور دیگر کشورها می توانند دست به چنین اقدامی بزنند.
این روزنامه نگار عراقی تصریح کرد: سفر آقای احمدی نژاد به عراق خنجری به قلب تکفیری های عراق بود و ما به عنوان یک مسلمان و یک شهروند عراقی از ایران می خواهیم که با قدرت و قوت در کنار ملت مظلوم عراق برای رهایی از محنت و رنج کنونی اش بایستد.  کیهان((86-12-14))



موضوع مطلب :

سه شنبه 86 اسفند 14 :: 11:33 عصر

آمارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت