خا نه دوست
گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده

جنگ های جدید پنتاگون

فرماندهی جنگهای سایبری پنتاگون، خواهان واگذاری اختیارات کامل برای شروع جنگی جهانی علیه شبکههای رایانهای در نقاط مختلف کره زمین برای حفاظت از منافع آمریکا شده است.

جنگ سایبری از زیر مجموعه های جنگ نرم است که پیش از این اغلب صحبت از امکان حمله سایبری از چین یا روسیه در میان بود ولی این بار آمریکا نیز به جمع چند کشور حملات سایبری محلق شده است.

فرماندهی جنگهای سایبری به دوران ریاستجمهوری جورج بوش بازمیگردد. دولت جدید آمریکا از زمان روی کار آمدن با چالشهای جدی درباره امنیت سایبری مواجه بوده است و اوباما به همین خاطر سال گذشته این مسئله را یکی از مهمترین خطرات برای اقتصاد و امنیت ملی آمریکا دانست.

هم اکنون فرماندهی سایبری آمریکا، درست مثل گروه سایبری ارتش آلمان، تنها بر دفاع از شبکههای نظامی تسلط ندارد. هردو در حال توسعه توانائیهای جنگ سایبری خود هستند.

ماموریت ویژه بخش عملیات سایبری وزارت دفاع آمریکا سال گذشته زمانی مشخص شد که روزنامه واشنگتن پست در گزارشی جزئیات یکی از درگیری‌‌های مجازی را فاش کرد. یک سایت که بهصورت طعمه و تله توسط نیروهای امنیتی سیا و عربستان سعودی طراحی شده بود عامل اصلی این عملیات بود. وزارت دفاع آمریکا به این نتیجه رسیده بود که شبه نظامیان از این سایت برای هماهنگی عملیات خود در عراق استفاده میکنند و با وجود مخالفت شدید سیا در این عملیات که ژنرال الکساندر هم نقش مهمی در آن داشت 300 سرور در عربستان سعودی، آلمان و تگزاس هدف حمله بخش سایبری پنتاگون قرار گرفت.

این در حالی بود که این عملیات با انتقاد جدی در آمریکا مواجه شد و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا اعلام کردند که عدمهماهنگی برای انجام این حملات باعث از بین رفتن یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی آنها در مبارزه با شبه نظامیان شده است. این مسائل باعث شده است که مقامهای واشنگتن بهدنبال ایجاد واحدی مجتمع برای عملیات و جنگهای سایبری باشند. تنها در سال گذشته شبکههای دولتی بسیاری از کشورهای جهان هدف حمله قرار گرفتند.

جنگ سایبر به اندازه جنگ هستهای مرگبار و کشنده نیست و اثرات آن هم آشکار نخواهد بود. اما هنگامی که مایک مککانل، رئیس سابق سازمان اطلاعاتی آمریکا در مورد خطرات یک حمله سایبری به بوش گزارشهایی داد، وی به این موضوع اشاره کرد که اگر تنها بانک بزرگ آمریکا با موفقیت مورد حمله قرار بگیرد، اثرات مخرب بسیار بزرگتری بر اقتصاد جهان خواهد داشت که از حملات 11سپتامبر2001 میلادی هم مهمتر خواهد بود.

این که در چه شرایطی سلاحهای سایبری به کار گرفته میشوند، یک مساله به شدت محرمانه است. آیا این سلاح فقط برای استفاده در جریان جنگها در نظر گرفته شده؟ یا این که حمله با یک کرم کامپیوتری به تاسیسات صنعتی یک کشور، اگر مانع از پیامدهای احتمالی یک حمله نظامی شود، دارای توجیه قانونی است؟

به نوشته زوددویچه سایتونگ، جنگ سایبری میتواند همان ویرانگری را داشته باشد که جنگنظامی دارد. ویروسی مثل استاکسنت توان خرابکاری در کارخانجات شیمیائی و خطوط لوله نفت و گاز را هم دارد. از طریق این حملهها، انسانها نیز ممکن است کشته شوند. دستکم سناریوهای هولناکی که یک کشور را کاملا فلج کنند و به بهای جان صدها نفر تمام شوند، قابل تصور است




موضوع مطلب :

سه شنبه 89 آذر 23 :: 11:54 عصر

آمارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت