سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خا نه دوست
گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده

ضعف های اوباما افول آمریکا را تسریع می کند

 

روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز که گرایش های نومحافظه کارانه دارد، در تحلیلی علت اصلی کاهش قدرت ایالات متحده در جهان را «ضعف رئیس جمهور» این کشور خواند.

روز یکشنبه همزمان با انتشار اخباری مبنی بر آغاز رقابت های انتخابات ریاست جمهوری 2012، روزنامه واشنگتن تایمز در تحلیلی، ضمن اعتراف به افول قدرت آمریکا، علت اصلی این کاهش قدرت را «ضعف شخصی رئیس جمهور» و نیز ناتوانی باراک اوباما در عمل به وعده هایش دانست. این نوشته هرچند بیشتر یک «رپرتاژ منفی» علیه اوباماست، اما در دل خود واقعیت های بسیاری را درباره آمریکا پنهان کرده است.

واشنگتن تایمز می نویسد: «اوباما در دومین سال ریاست جمهوری اش برای مدیریت مسائل مربوط به امنیت ملی و سیاست خارجی از همان الگویی پیروی کرد که به شکست وی در سال نخست منجر شده بود.»

این روزنامه با اشاره به تحقق نیافتن وعده اوباما در هفته نخست ریاست جمهوری اش مبنی بر تعطیل شدن زندان گوانتانامو نوشت: «اوباما یاد خواهد گرفت که چگونه تاوان لفاظی های خود را بپردازد.»

نکته جالب توجه در این جنجال روزنامه جمهوریخواه واشنگتن تایمز آن است که زندان گوانتانامو، ساخته دست جمهوریخواهان، زمانی به ابزار تبلیغاتی دموکرات ها تبدیل و وعده بستنش نیز داده شد و امروز، جمهوریخواهان از تحقق نیافتن وعده بسته شدن گوانتانامو به عنوان یک ابزار تبلیغاتی علیه دموکرات ها بهره می برند!

واشنگتن تایمز در ادامه می نویسد: «سیاست اوباما در برقراری ارتباط با مسلمانان و جامعه جهانی نیز با شکست مواجه شده است. نتایج بسیاری از نظرسنجی ها نشان می دهد که محبوبیت آمریکا در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا به شدت کاهش یافته است و در مواردی ارقام به دست آمده بسیار پایین تر از زمانی است که اوباما ریاست جمهوری را به دست گرفت.»

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشته خود به روند سازش خاورمیانه اشاره کرد و نوشت: «مذاکرات غیرمستقیم بین فلسطینی ها و اسرائیلی ها در سپتامبر گذشته مذاکرات مستقیم تبدیل شد و اوباما با خوش بینی، موفقیت آن را در عرض یک سال پیش بینی کرد. اما این مذاکرات خیلی زود با شکست مواجه شد.»

واشنگتن تایمز همچنین با اذعان به اینکه جنگ افغانستان نتایج ضد و نقیضی را در بر داشته، افزود: «شمار کشته های آمریکا در افغانستان در سال 2010 نسبت به سال قبل از آن 57 درصد رشد داشته و در مقایسه با 2008 سه برابر شده است. محبوبیت آمریکا نزد افغان ها نیز از 83 درصد در سال 2005 به 43 درصد کاهش یافته است.»

براساس این گزارش، در سالی که گذشت همچنین جلال طالبانی رئیس جمهور عراق از پذیرش درخواست اوباما و بایدن برای کناره گیری از قدرت به نفع ایاد علاوی سر باز زد.

این روزنامه در پایان نوشت: «اوباما در جریان سفر خود به هند در نوامبر گذشته به کاهش قدرت کشورش اذعان کرد و گفت که آمریکا همواره قدرت برتر اقتصادی جهان بوده، اما اکنون آن روزها سپری شده است.وی تصدیق کرد که کشورش با رقابت فزاینده ای از سوی برخی کشورها از جمله روسیه و چین مواجه است که تیم دست اندرکار اوباما از رویارویی موثر با این چالش ها عاجز بوده اند.»

البته در این میان آنچه قابل توجه است اینکه اوباما دقیقا روی مسیری گام برداشت که در سال های پایانی عمر دولت بوش ترسیم شده بود. روند افول آمریکا یک روند تاریخی است و هرکس جز اوباما هم روی کار می آمد، حوادثی جز این در انتظار ایالات متحده نبود

 

صندوق بین المللی پول: حذف یارانه ها ایران را در وضعیت بسیار مناسب اقتصادی قرار می دهد

صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد: اجرای طرح حذف یارانه ها، ایران را در وضعیت بسیار مناسب اقتصادی قرار خواهد داد و باید منتظر جهش بزرگ اقتصادی این کشور بود.

صندوق بین المللی پول (IMF  ) در تازه ترین گزارش خود در این زمینه نوشت: ایران خواهد توانست با حذف یارانه های انرژی ضمن کاستن از تقاضای بالا، عایدی بیشتری را کسب نماید. ایران انتظار دارد تا مصرف انرژی در کشور کاسته شود. اگر همه چیز طبق برنامه پیش رود، آنگاه این راهبرد منجر به عوائد بیشتر مالی برای کشور شده و مصرف بی دلیل انرژی نیز کاهش می یابد.

براساس این گزارش، پیشتر نیز دومنیک گیلام و رومن زیتک، تحلیلگران ارشد صندوق بین المللی پول طی تحلیلی در همین زمینه عنوان داشتند: ایران با این اقدام خود قادر به صادرات بیشتر حامل های انرژی خواهد شد.

گیلام در این زمینه عنوان داشت: ایران هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا را دارد و با کمترین بدهی خارجی و منابع هیدروکربنی بسیار زیاد و گاز طبیعی وضعیت مناسبی دارد. در ایران تورم از 30 درصد به 10 درصد کاهش پیدا کرده است و این تورم پایین زمینه را برای اصلاحات مناسب در زمینه انرژی ایجاد نموده است.

زیتک نیز با اظهار خوشبینی راجع به حذف یارانه ها در زمینه انرژی گفت: با کاهش درخواست انرژی در داخل ایران بسرعت رشد خود را آغاز می نماید. با آغاز طرح اصلاح قیمت ها، شمار درخواست های داخلی را کاهش می دهید و در نتیجه با در دست بودن بیشتر انرژی صادرات آن افزایش یافته و عایدی بیشتری را به ارمغان خواهید آورد.

گیلام در خاتمه افزود: ایران اصلاحات انرژی خود را قانونمند به اجرا گذاشت و بعد از یک سال چانه زنی در مجلس آن را اجرایی کرد و اکثریت مردم نیز با آن موافقند. کاهش مصرف در ایران حتی بازارهای جهانی را نیز اصلاح خواهد کرد و تاثیر مثبتی بر روی آن می گذارد. همچنین تجار ایرانی حمایت های دولتی بیشتری را دریافت خواهند نمود. همچنین این پول به شرکت ها کمک می نماید تا در فن آوری های بهینه سازی انرژی تلاش نمایند.

زیتک نیز در خاتمه اظهار داشت: بخش خودروسازی ایران نیز در این راه پیشرفته خواهد شد و آن ها مجبور به وفق دادن خود با بازارهای جهانی از بعد بهینه سازی مصرف سوخت هستند و آنگاه محصولات ایران در بازارهای خارجی مشتری بیشتری خواهند یافت.




موضوع مطلب :

شنبه 89 بهمن 16 :: 12:4 صبح

آمارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت