صادق خرازی:ذوقزدگان رابطه با آمریکا مراقب باشند شرمنده تاریخ نشویم
صادق خرازی معاون پیشین وزارت خارجه در دولت اصلاحات با هشدار درباره ذوقزدگی نسبت به رابطه با آمریکا گفت: باید مواظب باشیم شرمنده تاریخ نشویم.
صادق خرازی در مراسم رونمایی از کتاب چند پرده از داستان روابط ایران و آمریکا، یکی از مشکلات بزرگ امروز جامعه را عدم فهم و درک صحیح نسبت به ماهیت آمریکا دانست و اظهار داشت: ما فهم و درک صحیحی از واقعیتهای طرف مقابل نداریم و نگاهمان نسبت به مسائل سیاسی خارجی و تحولات بینالمللی ژورنالیستی است.
خرازی افزود: هنگامی که دشمن بدترین دشنامها و هتاکیها را در کادویی به ما بزند وقتی کادو را میبینیم تصورمان این است که حرفهای خوبی به ما زده اما واقعیت چیز دیگری است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سیاست خارجی دولت یازدهم گفت: ما فکر میکنیم روزهای خوبی در رابطه ایران و آمریکا شروع شده است؛ اما وقتی به کنه و عمق این ماجرا نگاه کنیم قصه پرغصه هفت افلاک است.
به گزارش مهر، این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ما نگاهمان نسبت به آمریکا سطحی و ژورنالیستی است ادامه داد: امروز همه از یک تلفن خوششان آمده اما کسی نمیپرسد که مابهازای این دیپلماسی تلفنی چه بوده است؟
وی گفت: متأسفانه در این 10-20 روزی که از این دیپلماسی تلفنی گذشته است بسیاری از صاحبنظران و دانشمندان ما نیز از این اتفاق خوششان آمده و راضی هستند اما نمیشود که ما بعد از 34 سال نه گفتن یک دفعه آری بگوییم.
خرازی ذوقزدگی برخی نسبت به رابطه ایران و آمریکا را ناشی از عدم آگاهی دانست و اضافه کرد: بسیاری از صاحبنظران امروز ایران عمق دانششان یک وجب است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه باید مراقب این ذوقزدگیها باشیم تا اتفاقی رخ ندهد که شرمندگیاش در تاریخ برای ما بماند افزود: این ذوق زدگیها ممکن است ما را در مسیر و جهت دیگری قرار دهد که نقطه مقابل استقلال کشور باشد و ممکن است به استقلالمان ضربه بزند.
خرازی همچنین در مطلبی در صفحه فیسبوک خود نوشت: آقای روحانی شخصیتی با سابقه ملی و دینی است ولی متأسفانه افراد پرحاشیه به دور ایشان جمع شدهاند. مشاورانی که رئیس جمهور را وادار به گفتوگوی تلفنی کردند باید پاسخگو باشند. اگر نتوانند حاشیه خود را تطهیر کنند نتیجهاش این میشود که افرادی که نه دارای سابقه سیاسی و نه قدرت ذهنی و فهم مسائل بیتالملل هستند مسیر انحرافی را به ایشان تحمیل کنند و نتیجه این میشود که بحث سیاست خارجی عزتگریز و عزتستیز در ذهنها متبادر شود. اینک همه میدانند چه کسانی رئیس جمهور عزیزمان را در آمپاس قرار دادند تا اقدامی غیرقابل مابهازاء به ایشان تحمیل شود.
جناب رئیس جمهور محترم میدانند که در سیستم سیاسی ایران آنچه عامل موفقیت ایشان در دسترسی به اهداف متعالی و آرمانهای رئیس جمهور میشود، اعتمادی است که رهبری و ارکان قدرت به ایشان دارند. وجود حلقه مشاورین که گهگاه به ایشان خلاف بگویند، نتیجهاش کاهش نقش قدرت و کارایی دولت و شخص رئیس جمهور میشود.
موضوع مطلب : دولت11