خا نه دوست آخرین مطالب
بخشی خواندنی از گفتگوی جیمی کارتر درباره کتابی که رهبر انقلاب از آن نام بردند
اینجا آمریکاست؛ جهنمی برای زنان و دختران!/ تنها به یک درصد شکایات مربوط به تجاوز در ارتش آمریکا رسیدگی میشود
گروه فرهنگی – رجانیوز: سیام فروردین ماه گذشته، جمعی از بانوان به مناسبت میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. آیت الله خامنهای در آن دیدار خالی کردن ذهن از نگاه کلیشهای غربیها به مسئله زن را پیشنیاز لازم برای دچار خطا نشدن در این حوزه دانستند. اما یکی از بخشهای جالب سخنان ایشان، نام بردن از کتابی به قلم جیمی کارتر رییس جمهور اسبق آمریکا بود. ایشان گفتند: «بنده اهل بریده پیدا کردن از روزنامهها نیستم، امّا دیروز، پریروز بود، یک چیزى در روزنامه دیدم؛ دیدم خیلى چیز مهمّى است؛ اینجا آوردم براى شما بخوانم. کتابى از «جیمى کارتر» رئیس جمهور پیشین آمریکا، [منتشر شده] بهاسم "تقاضایى براى اقدام" که به موضوع نقض حقوق بشر و تجاوزات وحشتناک علیه زنان پرداخته.» ایشان ادامه میدهند: «جیمى کارتر در این کتاب میگوید: هر ساله صدهزار دختر بهعنوان برده در آمریکا فروخته میشود. جایى که صاحب یک روسپىخانه میتواند دخترى را که معمولاً اهل آمریکاى لاتین یا آفریقا است، با قیمتى برابر هزار دلار خریدارى کند. وى همچنین به تجاوزات جنسى که در محوطههاى کالجها رخ میدهد اشاره دارد؛ به جایى که از هر بیست و پنج مورد تنها یک مورد گزارش میشود. کارتر همچنین عنوان میکند که تنها یک درصد از متجاوزان جنسى در ارتش محاکمه میشود. انسان گریهاش میگیرد! از این قبیل در روزنامهها زیاد مىبینید، بنده هم زیاد میبینم؛ من هیچوقت هم به اینها استناد نمیکنم، لکن خوب، اینها واقعیتى است. جیمى کارتر هم بالاخره یک شخصیت معروفى است و این هم کتاب او است. این چه وضعى است در دنیا؟ این چهجور تکریم زن است؟»
حال خبرگزاری تسنیم بخشی از گفتگوی جیمی کارتر –نویسنده این کتاب- با «ماریان شانل» یکی از اهالی رسانه آمریکا درباره انتشار کتاب «تقاضا برای اقدام: زنان، مذهب، خشونت و قدرت» را ترجمه و منتشر کرده است. خواندن این بخش کوتاه از این مصاحبه و اعترافات رییس جمهور سابق آمریکا به اوضاع اسفناک زنان و دختران آمریکایی در این کشور، به خوبی متهم بودن بزرگترین مدعی حقوق بشر در دنیا را نمایان میسازد: ماریان شانل (مصاحبهکننده): چه چیزی الهامبخش شما برای نگارش کتاب «تقاضا برای اقدام: زنان، مذهب، خشونت و قدرت» بود؟ جیمی کارتر: مرکز کارتر، به 79 کشور جهان سفر کرده است که بسیاری از این کشورها، از فقیرترین کشورهای جهان سوم محسوب میشوند. در مزارع و در میان خانوادههای محلی که تنها یک یا دو فرزند پسر داشتند، با موارد متعدد بدرفتاری با زنان و دختران و نیز محروم کردن آنها از غذای کافی و امکانات بهداشتی و تحصیلی روبرو شدیم. در سفرهایمان، کشتار دختران تازه متولد شده و سقط جنینهای دختر را - تنها به خاطر مونث بودنشان - به چشم دیدهایم. در مرکز کارتر، سالانه 3 جلسه بین الملل برگزار میشود، که آخرین جلسه ما در ماه ژوئن برگزار شد. ما از فعالان زن مالزیایی و دیگر نقاط جهان دعوت به عمل آوردیم. به تازگی از رهبران مذهبی نیز برای شرکت در جلسات خود دعوت کردهایم. ولی پس از 3 سال، به تازگی به این نتیجه رسیدهایم که با مشکل بزرگی مواجه هستیم؛ بزرگتر از آنکه تصورش را میکردیم. بنابراین بر آن شدم که با نوشتن کتاب و انجام برنامههای ارتقایی، توجه همگان را به سوء رفتار با زنان و دختران جلب کنم. شانل: به نظر شما مشکلات پیش روی زنان و دختران سراسر جهان چیست؟ کارتر: در جنگ جهانی دوم، 4 میلیون نفر کشته شدند، و متأسفانه در عصر کنونی، نوزادان دختری که توسط والدینشان کشته میشوند، 4 برابر کشتارهای جنگ جهانی دوم هستند. برخی از نوزادان دختر، پس از تولد توسط والدین خود خفه میشوند و برخی نیز در صورت دسترسی به فنآوری سونوگرافی، پس از تعیین جنسیت و پیش از تولدشان سقط میشوند. این مساله، یکی از وحشتناکترین مشکلات محسوب میشود. مشکل دوم، قاچاق بینالمللی انسان است که در مقایسه با قرن نوزدهم افزایش چشمگیری داشته است و البته در کشور ما (ایالات متحده آمریکا) نیز رخ میدهد - بر اساس گزارش امور خارجه، آمار قاچاق انسان به خارج از مرزهای بین المللی در سال گذشته، 800000 نفر بوده است. و %80 آنها دخترانی بودند که به عنوان بردههای جنسی به فروش رسیدهاند. آتلانتا، منطقه کلیدی آمریکا برای برده داری است، چرا که بزرگترین فرودگاه جهان را در خود جای دارد و مسافران بسیاری از نیمکره جنوبی دارد. بنابراین، دخترها با قیمت پایین خریداری میشوند. به طور مثال، قیمت میانگین دختران آفریقایی و آمریکای جنوبی، در حدود 1000 دلار است؛ حال آنکه خریداری دختران اروپایی، هزینهای در حدود 8000 دلار خواهد داشت. از اینرو، قاچاق در کشور ما بیداد میکند.
مشکل دیگر، که البته در آمریکا نیز به وقوع میپیوندد، سوء رفتار شرمآورانه با دانشجویان دختر - در دانشگاههای بنام آمریکا - است. و البته، این سوء رفتارهای جنسی مجازات نمیشوند؛ چرا که مدیران و رؤسای دانشگاهها تمایلی به بیاعتباری دانشگاههای خود ندارند. در صورت تعقیب قانونی این جرایم، حقایق به گوش عموم رسیده و دانشگاهها اعتبار خود را از دست میدهند. بدین ترتیب، از جرایم جنسی خاطیان چشم پوشی میشود. در واقع، نیمی از تجاوزهای جنسی که در دانشگاهها صورت میگیرد، توسط تجاوزگران زنجیرهای صورت میگیرد، چرا که آنها آگاهند که از مجازات معاف هستند. اخیرا خبرهای بسیاری مبنی بر سوءرفتارهای جنسی نیروهای نظامی آمریکا منتشر شده است. سال 2012، 36000 تجاوز جنسی در واحدهای ارتشی وجود داشته که تنها حدود 300 مورد آن یعنی %1 کل آمار، مجازات شدهاند. شانل: ریشه مشکلات را در کجا میبینید؟ کارتر: 2 دلیل عمده وجود دارد. اولی، سنت در جامعه ما است. اگر شوهر مایل به بدرفتاری با همسر خود است و یا اگر کارفرمایان شرکتهای بزرگ آمریکایی به کارمندان زن خود حقوق کمتری میپردازد، در واقع به این دلیل است که باورهای سنتی آنها بر پایه برتری مردان بر زنان است. به طور مثال، کلیسای کاتولیک به زنان مجوز کشیش شدن نمیدهد و در فرقه تعمیدگرایی (باپتیست) که 70 سال به آن وفادار بودم، از حضور زنان در دو جایگاه ممانعت میکند؛ یکی به عنوان روحانی ارتش و دیگری مدرس مدارس دینی - آنها معتقدند که یک زن در کلاسهایی که حتی یک مرد حضور داشته باشند مجاز به تدریس نیست. بنابراین در زندگی سکولار هم، به زنان با چشم حقارت نگریسته میشود، چنین اقدامات شرمآوری کاملاً صحیح قلمداد میشود. دلیل دیگر، سوء تعبیر از متون مذهبی است. برخی از رهبران مذهبی، کتاب مقدس و دیگر متون مذهبی را جهت جاودانی نمودن ادعاهایشان که زنان نزد خدا از مردان پستتر هستند، تحریف کردهاند. بسیاری مخالف این ادعاها هستند، ولی برای بهرهمند شدن از منافع بیشتر، سکوت اختیار کردهاند. این ادعای کذب، توجیه تبعیضگرایی سکولارها و نیز توجیه بدرفتاری با زنان و دختران است. و دیگری، ارتکاب بیش از حد خشونت در کشور ما آمریکا است. کشور ما در جنگهای بیشتری شرکت کرده است - در حدود 30 بار - که همه آنها یک طرفه و از سوی ما بودهاند. زندانیان کنونی آمریکا در 30 سال گذشته، 7.5 برابر شده است. مبادرت به خشونت، عامل دیگر بدرفتاری با زنان و کودکان است. کینگ لوتر در یکی از سخنرانیهایش در نیویورک سیتی، اظهار داشت: «دولت من، بزرگترین حامی خشونت در جهان محسوب میشود؛ به این ترتیب چگونه میتوانم کشورهای ظالم جهان را خطاب قرار دهم.» لوتر از آمریکائیها خواست که با دید بازتری به رابطه تفکیکناپذیر آزادی و عدم خشونتگرایی بنگرند. با این دید، خطاب قرار دادن حقوق زنان، بدون در نظر گرفتن عواملی که موجب تقویت و پرورش خشونت در جامعه میشود، غیر ممکن است. جنگگرایی، سیستم قضایی ناعادلانه، مبارزه با تروریسم، راه حل خشونتهای جنسی نیستند.
شانل: ارائه این آمار و ارقام موجب ایجاد ترس و دلهره میشود. به نظر شما، مردم با شنیدن این حقایق چه عکسالعملی نشان میدهند؟ کارتر: کاملاً درست است. با توجه به حضور من در برنامههای مختلف رادیویی و تلویزیونی، بدون شک مردم علاقهای به شنیدن ندارند. قطعاً روسای دانشگاهها علاقهای به شنیدن این مهم ندارند که دانشجویان دختر در دانشگاههای آنها مورد تجاوز قرار میگیرند. به طور حتم آنها از این مهم مطلع هستند ولی به جای مقابله صحیح با مشکلات و وارد شدن از مجرای قانونی و برای حفظ اعتبار خود، از جرایم دانشجویان مرد خود چشمپوشی میکنند و از عمومی شدن اخبار سوءکردارهای جنسی ممانعت به عمل میآورند. به طور حتم سوء استفاده از یک دانشجوی سال دوم نیروی دریایی آمریکا را به خاطر میآورید که سال گذشته مورد تجاوز جنسی سه بازیکن فوتبال قرار گرفت. آگوست گذشته، این دانشجو در جریان یک سوال و جواب وحشتناک که 21 ساعت به طول انجامید، به سوالات شرمآور وکلای فوتبالیستها پاسخ داد و در پایان با بیگناه شناخته شدن بازیکنان فوتبال خاطی، ارتش آمریکا اعلام کرد که گزارش دختر دانشجو، اشتباهی بیش نبوده است! بنابراین باید اقدامی کرد و به نظر من، پرزیدنت، واشنگتن پست، هافینگتون پست، نیویورک تایمز و همه رسانههای آمریکا میتوانند در این مسیر موثر واقع شوند. موضوع مطلب : شیطان بزرگ پیوندها لوگو لینک های مفید آمار وبلاگ
امکانات جانبی |