سپاه شلیک موشک با برد 2000کیلومتراسرائیل : با ایران جنگ نداریم
سرویس سیاسی -
در حالی که طی هفته های اخیر آمریکا و صهیونیست ها با هدف تأثیرگذاری بر فضای مذاکرات هسته ای آتی، بر حجم عملیات روانی خود درباره شکل گیری تهدیدهای جدید علیه ایران به شدت افزوده بودند رزمایش موشکی موفق دیروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آنها را به سرعت به تعدیل نظراتشان وادار کرد. این رزمایش از همان ساعات اول با بازتاب های فراوانی در سطح رسانه های جهانی روبه رو شد و این رسانه ها عموماً آن را به این شکل تفسیر کردند که ایران در حال نشان دادن این نکته است که آمادگی پاسخ به هرگونه تهدیدی را دارد.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی پیرامون این رزمایش نوشت: سپاه پاسداران ایران 9 موشک دوربرد و میان برد خود را در پاسخ به تهدیدات اخیر آمریکا و اسرائیل آزمایش کرد. AP ادامه داد: موشک های فوق نوع جدیدی از موشک های شهاب 3 هستند که بردی بیش از دو هزار کیلومتر دارند.
آسوشیتدپرس افزود: مقامات ایرانی می گویند که اعتقاد ندارند آمریکا به کشورشان حمله می کند و به مشکلات آمریکا در عراق، نگرانی های داخلی و نگرانی از اوضاع منطقه را به عنوان دلایل آن در نظر می گیرند. در عین حال تهران هشدارهایش را درباره تلافی هرگونه حمله آمریکا یا اسرائیل با تهدید حمله به اسرائیل و پایگاه های نظامی آمریکا در خلیج فارس و متوقف کردن عبور و مرور در تنگه هرمز افزایش داده است.
شبکه خبری صدای آمریکا(VOA) نیز دراین باره گزارش داد، جمهوری اسلامی ایران 9 موشک با برد کافی برای رسیدن به اسرائیل را با موفقیت آزمایش کرد.
یکی دیگر از رسانه های غربی منعکس کننده آزمایش موشکی ایران خبرگزاری انگلیسی رویترز بود.
این خبرگزاری غربی با بازتاب سریع خبر آزمایش موفقیت آمیز 9 موشک دوربرد و میان برد جمهوری اسلامی اعلام کرد: تهران امروز با توجه به تنش های اخیر میان اسرائیل و ایران، 9 موشک را آزمایش کرد که در میان آنها یک موشک دوربرد شهاب 3 قرار داشت که قادر است اسرائیل و پایگاه های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار دهد.
رویترز همچنین در ادامه به نقل از سردار سلامت فرمانده نیروی هوایی سپاه افزود: این موشک ها را به افتخار ایران پرتاب می کنیم تا نشان دهیم این تنها بخش کوچکی از توان و اقتدار دفاعی ایران است.
خبرگزاری آلمان نیز در خبری فوری با انتشار خبر آزمایش موشکی ایران نوشت: این 9 موشک شامل موشک های میان برد و دوربرد هستند. در میان این موشک ها نوع بهینه سازی شده موشک شهاب 3 وجود دارد که با برد دو هزار کیلومتر قادر است هر نقطه ای از اسرائیل را مورد هدف قرار دهد.
شبکه خبری بی بی سی نیز که اخبار این مانور را پوشش می داد به نقل از «جان لین» خبرنگار خود در تهران نوشت: این هشدار واضحی از سوی تهران است.
بی بی سی ادامه داد: این آزمایش موشکی واکنش به رزمایش نظامی اخیر اسرائیل است.
شبکه خبری سی .ان.ان هم در این رابطه گزارش داد، ایران 9 موشک را در پاسخ به آنچه تهدید از سوی اسرائیل و آمریکا علیه خود می داند، پرتاب کرد.
«فرانس 24» دیگر رسانه ای بود که خبر این مانور را به دفعات منعکس کرد. این شبکه خبری به نقل از «فرانسوا ژره» رئیس انستیتو فرانسه در این باره گزارش داد: تهران خواسته است تا به تهدیدهای اسرائیل بدین صورت پاسخ داده باشد. وی افزود: تهران در روزهای اخیر از سوی مقامات اسرائیلی بویژه ایهود باراک وزیر جنگ این رژیم مورد تهدید قرار گرفته است.
وی گفت: اقدام ایران در واقع نوعی پاسخ به این تهدیدات است و خواسته است نشان دهد تهران واهمه ای از این صحبت ها و مانورهای نظامی که چندی پیش از سوی تل آویو صورت گرفته است ندارد.
خبرگزاری روسی نووستی نیز با اشاره به پرتاب موفقیت آمیز موشک های ایران اعلام کرد؛ ایران توانسته است دقت موشک های شهاب 3 را در اصابت به اهداف دور، بالا ببرد به گونه ای که می توانند اهداف داخل اسرائیل را مورد هدف قرار دهند.
آزمایش موشکی نیروی هوایی سپاه پاسداران همچنین بازتاب گسترده ای در رسانه های عربستان، کویت، امارات و دیگر کشورهای منطقه داشته است.
شبکه خبری الجزیره گزارش داد: این آزمایش در حالی صورت گرفت که تنش های لفظی بین ایران از یک سو با آمریکا و اسرائیل از سوی دیگر بالا گرفته است.
براساس این گزارش، موشک شهاب 3 می تواند به راحتی اسرائیل را مورد هدف قرار دهد.
اسرائیل: تمایلی به درگیری با ایران نداریم
رزمایش سپاه پاسداران همچنین اسرائیلی ها را به سرعت مجبور به پس گرفتن زیاده گویی های اخیرشان کرد.
سخنگوی ایهود اولمرت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به آزمایش موشکی ایران اعلام کرد که تل آویو هیچ تمایلی به درگیری با ایران ندارد.
به گزارش رویترز، «مارک رگیو» افزود: ما در حالی که هیچ تمایلی برای درگیری یا خصومت با ایران نداریم اما معتقدیم برنامه هسته ای و موشکی این کشور باعث نگرانی شدید جامعه بین المللی است.
«شائول موفاز» وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی ماه گذشته طی اظهاراتی حمله به ایران را غیرقابل اجتناب دانست اما پس از آن مقامات اسرائیلی ادعاهای وی را رد کرده و اظهارات موفاز را شخصی خواندند.
طی هفته های گذشته نیز این رژیم اقدام به برگزاری رزمایش هوایی بر فراز دریای مدیترانه نمود که روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» از آن به تمرین برای حمله به ایران تعبیر کرد.
«گوردون جاندرو» سخنگوی کاخ سفید نیز آزمایش موشکی ایران را باعث نگرانی خواند.
تاثیر آزمایش موشکی ایران بر بازارهای اقتصادی جهان
آزمایش موشکی ایران بلافاصله در بازارهای اقتصادی جهان تاثیر مستقیم گذاشت.
اولین تاثیر این آزمایش پائین آمدن ارزش دلار در برابر یورو، ین و فرانک سوئیس بود.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی بلومبرگ، دلار آمریکا که طی روزهای گذشته روند صعودی را طی می کرد با آزمایش موشکی ایران نزول پیدا کرد.
براساس این گزارش، قیمت نفت خام نیز با انتشار این اخبار به دو دلار در هر بشکه افزایش یافت.
بلومبرگ افزود: در حالی که قیمت این نفت تا قبل از شلیک موشک های ایرانی به 136.05 دلار در هر بشکه کاهش یافته بود در حال حاضر این رقم به 137.93دلار رسیده است. هر بشکه نفت برنت دریای شمال نیز در روز چهارشنبه به 137.73 دلار رسید.
قیمت طلا نیز دیروز تحت تاثیر آزمایش موشکی ایران قرار گرفت که حدود 6 دلار در هر اونس افزایش داشته است.
خروج ناو هواپیما بر آمریکا
از خلیج فارس
ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکا با آغاز رزمایش پیامبر اعظم(ص)، سریعا خلیج فارس را ترک کرد.
به گزارش فارس از بندرعباس، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به عنوان آخرین ناو هواپیمابر آمریکایی حاضر در خلیج فارس با آغاز رزمایش دریایی سپاه پاسداران با نام مرحله سوم رزمایش پیامبر اعظم(ص) به بهانه پوشش فعالیت های نظامی آمریکا در افغانستان از این منطقه خارج شد. ((کیهان-20-4-87))
موضوع مطلب :