سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خا نه دوست
گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده گروه طراحی تم کده

شرق: رکود اقتصادی پس از برجام عمیق‌تر شد
یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد: برخلاف وعده دولت، رکود اقتصادی پس از برجام عمیق‌تر شد.
در حالی که دولت ادعا می‌کند، اقتصاد را از رکود خارج کرده، روزنامه شرق در گزارشی نوشت: مدتی است که زمزمه‌های نگرانی کارشناسان و فعالان اقتصادی برای افزایش نرخ تورم و کاهش رشد اقتصادی به گوش می‌رسد. آنها می‌گویند دولت نمی‌تواند همچنان بر طبل کاهش تورم بکوبد، وقتی رشد نقدینگی هزار و 122 هزار میلیارد تومانی تا بیخ گوش دولت آمده و این اژدها هر آن می‌تواند بیدار شود و اقتصاد کشور را ببلعد، آنگاه دیگر نمی‌توان انتظاری از کاهش نرخ تورم به عنوان دستاورد دولت داشت. علاوه بر آنکه پایان رکود اقتصادی هم گره خورده است به سیاست‌های انبساطی که دولت برای ایجاد تحرک در اقتصاد، از آن گریزی ندارد.
این در حالی است که کارشناسان بر این عقیده‌اند، از آنجا که رشد اقتصادی از دو محل سرمایه‌گذاری و افزایش تولید از یک‌سو و بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده بیشتر حاصل می‌شود، نمی‌توان چندان امید داشت این روند در سال آتی نیز تکرار شود.
وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان و مشاور کمیسیون نظارت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگو با «شرق» این نگرانی کارشناسان را تایید می‌کند. به گفته شقاقی‌شهری، دولت در این سه سال و اندی که مسئولیت را برعهده گرفته است، هدف اصلی خود را بر کنترل تورم قرار داد و نگاهش آن بود که اگر بتواند تورم را کنترل کند می‌تواند هزینه تولید را کاهش دهد و با کاهش هزینه تولید، به سرمایه‌گذاران این علامت را بدهد که به این طریق، قدرت رقابت‌پذیری آنها افزایش می‌یابد. در کنار آن با بهبود فضای کسب و کار به همراه موارد پیشین، بتوان رشد اقتصادی را ایجاد کرد.
این اقتصاددان با بیان اینکه این تئوری دولت در این سال‌ها، با گذشت سه سال، محقق نشده است، می‌گوید: نخست آنکه، بهبود فضای کسب و کار بر اساس شعار دولت ایجاد نشده است و کاهش رتبه ایران از 150 در سال 1392 به 120 در سال جاری تنها بر اساس اصلاح خطای آماری نهادهای بین‌المللی ایجاد شده است و در داخل ردپایی از بهبود اوضاع دیده نمی‌شود؛ چرا که گزارش‌های سه ماهه مرکز پژوهش‌های مجلس که بر اساس نظرسنجی از فعالان اقتصادی کشور است، نشان می‌دهد وضعیت کسب و کار چندان تغییری نکرده است.
این کارشناس اقتصادی می‌افزاید: از طرف دیگر دولت نگاهش آن بود که برجام سریع‌تر به پایان می‌رسد و در دوران پسابرجام سرمایه‌گذار با امنیت بیشتری وارد فعالیت اقتصادی کشور می‌شود، اما متاسفانه پروسه برجام به درازا کشید. در حوزه پسابرجام هم شاهد بودیم که نانوشته شیطنت‌هایی به وجود آمد. بانک‌های بزرگ همچنان وارد مبادلات پولی و بانکی نشده‌اند و سرمایه‌گذاران خارجی مردد هستند. حتی مردم و سرمایه‌گذاران داخلی هم به دلیل فضایی که برای برجام ایجاد شده بود دست از خرید و سرمایه‌گذاری کشیدند و منتظر ماندند تا ببینند وضعیت در آینده چگونه خواهد شد. مردم در انتظار کاهش قیمت و سرمایه‌گذار در انتظار کاهش هزینه‌های تولید، فعالیت خود را به تعویق انداختند. همین تردید در مصرف‌کننده و سرمایه‌گذار سبب شد رکود اقتصادی عمیق‌تر شود.
او ادامه می‌دهد: این در حالی است که دولت در زمینه بهبود فضای کسب و کار دولت دست به اصلاحات ساختاری نزد و تحول اساسی صورت نگرفت. در تمام حوزه‌های ساختاری و نهادی مانند اقتصاد دانش‌بنیان، عملکردی در زمینه نهادهایی که باید ایجاد یا تقویت می‌شدند، اتفاق نیفتاد. حتی در حوزه‌های نظام بانکی و بیمه‌ای و بازار سرمایه هم شاهد تحولات ساختاری و نهادی نبودیم و همچنان شاهد بازارهای غیرمتشکل پولی به عنوان بازاری که نظام پولی را به هم می‌ریزد، هستیم. همچنان بازار سرمایه همان است که بود و تحولی در آن رخ نداده است و نظام بیمه هم به همان مکانیسم گذشته اداره می‌شود. در واقع در طرف عرضه اقتصاد هم اصلاحاتی صورت نگرفت.
به گفته او، اکنون که دولت دست به اصلاحات ساختاری و نهادی نزده است، مشکلات تولید همچنان سر جای خود باقی است. از طرف دیگر، تورم هر آن احتمال دارد مسیر صعودی خود را طی کند؛ زیرا دولت برای آنکه از رکود خارج شود، چاره‌ای جز این ندارد که دست به سیاست‌های انبساطی بزند. هر سیاست انبساطی و رونق، مبتنی بر ورود پول به اقتصاد خواهد بود. اکنون حجم نقدینگی در کشور حدود هزار و 200 میلیارد تومان شده که حدود 50 درصد آن در نظام بانکی بلوکه است و 50 درصد آن در بخش‌هایی که هنوز افزایش تورم را منجر نمی‌شوند، وجود دارد، اما اوضاع به این ترتیب باقی نمی‌ماند، اما در سال آینده اگر این نقدینگی به اقتصاد کشور سرازیر شود و دولت هم سیاست‌های انبساطی و رونق را در پیش بگیرد، احتمال افزایش تورم وجود خواهد داشت. این رکود هم همیشگی نیست. رکود تا یک زمانی باقی می‌ماند و پس از آن مردم مجبور می‌شوند برای ایجاد گردش پول، نقدینگی خود را وارد بخش‌های نامولد کنند تا سودی عاید آنها شود.
بر همین اساس هر آن احتمال دارد مسیری که دولت در آن گام برداشته بود، برعکس شود.




موضوع مطلب : دولت11

یکشنبه 95 آبان 30 :: 11:11 عصر

افسران - روشنفکران گرامی،  اگه قصد دارید به مردم عراق توصیه کنید پولاشون رو به جا نذری دادن کجا خرج کنن الان وقتشه!

افسران - چهل روز از تاسوعا گذشت...

افسران - یا حسین علیه السلام...

 افسران - امروز کربلا لبریز شد ...

افسران - امام صادق(ع): پولی که خرج زیارت امام حسین(ع) شود، برمی‌گردد!

افسران - اتحاد الاحرار : عکسهای پیاده روی اربعین

افسران - "#ما_درست_است_ن رفتیم_ولی_دل_

 




موضوع مطلب : اربعین

یکشنبه 95 آبان 30 :: 11:2 عصر

 *کربلادر اربعین غوغا بود*

http://golestan.haj.ir/Portals/0/News/1_58861667520446262368.jpg

سینه ها لبریز شد از حزن و غم

قلبها بشکسته از فرط الم

دیده ها شدکاسه های اشک وخون

مرغ طبعم رفت در دشت جنون

اربعین کشتگان کربلاست

شور و غوغا باز اندر نینواست

یاد هفتاد و دو قربانی کنید

دیدگان از اشک بارانی کنید

کربلادر اربعین غوغا بود

در غم گلهای عاشورا بود

آن دلیران صف آزادگی

باده نوشان طریق بندگی

یاد عباس و علی اکبرکنید

آن شهیدان به خون بسترکنید

یاد اصغر یاد قاسم یاد عون

هم حبیب و هم وهب، زهیر و جَون

جمله فُرسان میدان نبرد

یادشان آرد دل عالم به درد

لاله گون ازخونشان شد کربلا

زین مصیبت خون دل ارض و سماء

آمده جابر به روز اربعین

با عطیه زائر سلطان دین

در کنار قبر شمس مشرقین

زاده زهرا نبی را نور عین

نور چشمان علی یعنی حسین

میریثرب زاده ی بدر و حنین

برگرفت از تربت کوی طبیب

آن صحابی باوفا نعم الحبیب

کرد استشمام و داد او را سلام

پاسخ خود چون که نشنید از امام

در تعجب گشت و گفت آن مقتدا

یا حسین جان ای شهید کربلا

من تو را باشم همان پیر غلام

تا همی کردی تو سبقت درسلام

چیست علت ای مرا نور دو عین

نشنوم از تو جوابی یاحسین

پس نموده با خود این گونه خطاب

از تن بی سر که بشنیده جواب

بود سرگرم سلام و وجد و حال

با شهید کربلا آن با کمال

تا (رهائی) شد سرشک از دیده ها

اربعین شد تازه داغ نینوا

(اثرطبع استادحاج علی محمد رهائی شهرضائی)

 




موضوع مطلب : اربعین

یکشنبه 95 آبان 30 :: 10:53 عصر

افسران - بچه بازیست مگر؟عشق جگر میخواهد




موضوع مطلب : سرداران

جمعه 95 آبان 21 :: 11:4 عصر

به نام خدا و برای خدا

"وبلاگ وزنه سیاسی" تاکنون صدها مطلب در خصوص مذاکرات هسته ای و برجام نوشته و لذا تصمیم گرفتم، تا مصاحبه ای خیالی را که با واقعیت بسیار نزدیک است، با حاج حسن روحانی حقوقدان! و مبتکر برجام داشته باشم، لذا سئوالات خود را اینگونه آغاز می نمایم:

وزنه سیاسی: آقای روحانی شما بر اساس برجام، اورانیم 20 درصد را اکسید کرده، اورانیم 5 درصد را به روسیه فرستادید، 14 هزار سانتریفیوژ را جمع آوری کردید و سایت آن را شخم زدید، قلب رأکتور اراک را خارج و با بتن پر کردید، آب سنگین تولیدی را به انبارهای کشور عمان حمل کردید و سایت هسته ای فردو را از مدار برای همیشه خارج کردید! آیا در مقابل این همه خدمت به شیطان بزرگ، تحریمهای فلج کننده را لغو کردید؟! 

حسن روحانی: با اجرای برجام تاکنون صدها تحریم لغو شده و دو سه تحریم بیشتر نمانده که آقای اوبامای بصورت شفاهی قول رفع آنها را داده است.

وزنه سیاسی: پس چرا مردم لغو تحریمهای صدگانه را احساس نکرده و شما هم لیست تحریمهای لغو شده را اعلام نمی کنید؟

حسن روحانی: ما که همه را احساس کرده ایم، شاید احساس مردم دچار مشکل شده و یا شما از یک جای خاصی هدایت شده اید و این سئوالات را می پرسید، زیرا وقتی از طریق صدا و سیما بصورت مستقیم با ملت سخن می گویم، هیچگاه اجازه پرسیدن چنین سئوالاتی را نمی دهم.

وزنه سیاسی: آقای روحانی، چرا شما و آقای ظریف، نام کشوری را که به برجام عمل نکرده، اعلام نمی کنید؟    

حسن روحانی: ظاهراً باید شما را به جهنم حواله نمایم تا از این سئوالات انحرافی دست بردارید و یا شما ملتفت جایگاه کدخدایی آمریکا نیستید و قصد بر هم زدن رابطه ما را با کدخدا دارید! مگر می شود نام کدخدا را بعنوان کشوری که به برجام عمل نکرده در مجامع عمومی مطرح و او را عصبانی نمود؟! 

وزنه سیاسی: به هر صورت شما مسئولیت برجام را پذیرفته و باید به خواسته های مردم توجه کنید و لذا موضوع عدم پایبندی آمریکا به برجام را باید طی شکایتی از آمریکا در کمیته نظارت بر برجام که از کشورهای 5+1 تشکیل شده، مطرح نمائید، پس چرا بعد از گذشت 10 ماه هیچ اقدامی در خصوص شکایت از آمریکا را اعلام نکرده اید؟

حسن روحانی: ظاهراً شما به کدخدا اعتماد نداشته و اوباما را فردی مؤدب نمی دانید؟ ما به کدخدا اعتماد راسخ داریم و لذا در کنار برجام بصورت شفاهی قول داده بودند که این مشکلات را برطرف نمایند و در سفر اخیر من به نیویورک، آمریکائیها، مجددا قول شفاهی داده که مشکلات را مرتفع نمایند!

وزنه سیاسی: عجب، این مدت که مرتب ناله می زدید که برخی کشورها طبق برجام به وظایفشان عمل نکرده، تنها بر اساس قول شفاهی نوچه های کدخدا بوده و در برجام ثبت نشده است؟!

حسن روحانی: شما از طایفه بیسوادها بوده که زیر بار کدخدا نمی روید و معادلات جهان را زیر پا می گذارید و هنوز بعد از گذشت 38 سال از انقلاب اسلامی، سخنان انقلابی می گوئید! من دل کدخدا را با هزار زحمت بدست آورده ام، ما به کدخدایمان اعتماد داریم و حتماً در نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری سال 96 از مساعدت آنان بهره مند، خواهیم شد!

وزنه سیاسی: جناب روحانی، شما که ادعای حقوقدانی! دارید، بر اساس کدام قاعده حقوقی به قول شفاهی آمریکا اعتماد کرده و برجام را کاملاً اجرا کرده و این همه خسارت به کشور وارد کرده اید؟!

حسن روحانی: من رئیس جمهور و مسئول اجرای قانون اساسی هستم و صلاح کشور را از شما بی سوادها بهتر می دانم. من برادرم حسین فریدون را که در معامله گری و راه اندازی صرافی فرد موفقی بوده و فرزندانش در آمریکا تحصیل کرده را به همراه تیم مذاکره کننده هسته ای اعزام کردم، تا هر گاه برخی اعضاء تیم خودمان بر روی منافع ایران پافشاری می کرد، موضوع را با زبان سرخه ای به من گزارش می داد و من بلافاصله دستور تغییر آن را به نفع کدخدا صادر می نمودم، تا نوچه های کدخدا عصبانی نشوند!

 وزنه سیاسی: یعنی شما تمام تأسیسات هسته ای کشور را بر اساس قول شفاهی آمریکائیها منهدم و تنها به یک کاریکاتور هسته ای بسنده کردید؟! آیا نمی ترسی که مردم بخاطر اینگونه معامله، که توان هسته ای را بصورت نقدی در مقابل قول شفاهی و نسیه کدخدا تقدیم کرده ای، شما را از ریاست جمهوری به زیر بکشند؟!

حسن روحانی: شما بی سوادها حرفهای خطر ناکی می زنید و قصد ایجاد بحران بر علیه من دارید، من که در اراک به مردم گفتم؛ که نباید مانند کودکان به درب باغ بیائید و درخواست سیب گلابی کنید، زیرا ما تازه نهال کاشته ایم و مردم باید چندین سال صبر کنند تا ثمره برجام را ببینند.

وزنه سیاسی: جناب روحانی آیا امکان دارد که بگوئید؛ مردم چند سال دیگر باید صبر کنند تا ثمره نهال برجام را احساس کنند؟!

حسن روحانی: پاسخ سئوال شما را من نمی دانم، زیرا مدت آن در اختیار کدخدا است و آن بستگی به عدول مردم ایران از اصول انقلاب اسلامی و عدم گفتن مرگ بر آمریکا و اسرائیل دارد و مدت آن را کدخدا معین می کند!

وزنه سیاسی: آقای روحانی شنیده اید که دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شده، آیا تقلبی در انتخاباتشان صورت نگرفته است؟

حسن روحانی: موضوع تقلب را باید از جناب رفسنجانی بپرسید، زیرا او متخصص تشخیص تقلب در انتخابات است و شما خوب می دانید که موضوع تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 را ایشان 6 ماه قبل از برگزاری انتخابات تشخیص داد و بلافاصله دستور حضور در کف خیابانها را بعد از نتیجه رأی مردم به اصحاب دور و نزدیک خود صادر کرد.

وزنه سیاسی: یعنی فتنه سال 88 با هدایت ایشان صورت گرفت؟!

حسن روحانی: من در تعجبم که چرا برخی اصرار دارند که آن اعتراض مردمی را فتنه بنامند، ما باید زمینه رفع حصر دوستانمان را که در مجمع روحانیون مبارز مدتی قبل قول داده ام، اجراء نمایم تا آنان در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 از من حمایت کنند و همچنین احتمال ناراحتی ترامپ هم به خاطر عدم رعایت حقوق بشر و صدور دستور تحریم جدید بر علیه کشورمان از سوی او حتمی به نظر می رسد!

 وزنه سیاسی: آقای روحانی، آقای ترامپ در ایام تبلیغات انتخاباتی، چندین بار از پاره کردن برجام سخن گفته، اگر ترامپ برجام را پاره کند، متقابلاً شما چه اقدامی خواهید کرد؟

حسن روحانی: اولا برجام یک سند بین المللی است. ثانیاً کدخدا حق دارد برجام را پاره کند و ما نباید به او اعتراض کنیم. ثالثاً دولت من طوری مراکز هسته ای را ویران کرده که دولتهای دوازدهم و سیزدهم هم نمی توانند قدرت هسته ای ما را به زمان دولت دهم برگردانند. رابعاً وقتی کدخدا گفته شما نفت دارید و نیاز به مراکز هسته ای و غنی سازی ندارید، پس چرا موجب رنجش و نگرانی کدخدای خود شویم؟ خامساً وقت استخر و سونای من فرا رسیده و بیش از این مزاحم نشوید.

والسلام

(از وبلاک وزنه سیاسی}




موضوع مطلب : دولت11

جمعه 95 آبان 21 :: 10:42 عصر

 اربعین




موضوع مطلب : اربعین

سه شنبه 95 آبان 18 :: 11:34 عصر




موضوع مطلب : دولت11

سه شنبه 95 آبان 18 :: 11:22 عصر

حسین قدیانی

وطن امروز 15 آبان 1395

ان‌شاءالله حضرات محترم ناظر بر سطور پیش‌رو، نگارنده را به «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» متهم نکنند لیکن وقتی با گذشت بیش از 5 ماه از ماجرای حقوق‌های نجومی، مقامات دولتی هنوز یک نفر را به قوه‌ قضائیه معرفی نکرده‌اند، وقتی آقای روحانی، بزرگترین فساد ممکن، آنهم از جیب قشر دلسوز معلم را تقلیل می‌دهد به «معوقه بانکی»، وقتی مدیر نجومی اگر هم کنار گذاشته می‌شود، مدیری با حقوق نجومی‌تر جایگزین می‌شود، وقتی خزانه برای خدمت به ملت خالی اما برای برخی همچین پر است که نگو، وقتی از سویی ادعای مبارزه با کاسبان تحریم را دارند و از دیگر سو، توافق را معطوف به لغو تحریم، در ضعیف‌ترین صورت ممکن می‌بندند، وقتی هم با تحریم و هم با توافق، کاسبی دونبش راه می‌اندازند، وقتی خانم ابتکار هدف دولت از توافق را در درددل با رسانه اجنبی به روشنی لو می‌دهد که ناظر بر پیروزی در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری بسته شده، نه برداشته شدن تحریم‌ها، وقتی آقای ظریف با ادبیاتی دیگر، صحه بر همین مهم می‌گذارد، وقتی رئیس قوه مجریه، یک روز مدعی می‌شود دولت اعتدال در مواجهه با فساد، حتی به نزدیکان خود هم رحم ندارد و دگر روز، شاهد شکایت رسمی مقامات ارشد قضایی از عدم برخورد دولت اعتدال با مقوله فساد هستیم، وقتی به بهانه خالی بودن خزانه، اینگونه وانمود می‌شود که ما در جریان مذاکره، ناچاریم مدام به دشمن امتیاز بیشتر بدهیم و اندکی بعد معلوم می‌شود خزانه آنقدر پر هست که حتی از صندوق متعلق به گچ و تخته معلم زحمتکش هم می‌توان در مقوله فساد رکوردشکنی کرد، وقتی برای نوشتن از فساد فراوان و خسران فراوان‌تر نهفته در قرارداد «کرسنت» دست و دل و قلم خبرنگار متعهد باید بلرزد، وقتی فریاد مردم در شکایت از «بیکاری» شعار خوانده می‌شود اما ملت ظاهرا چاره‌ای ندارند الا باور وعده سر خرمن گلابی، وقتی نشر اکاذیب کردند که در همان روز توافق، همه تحریم‌ها بالمره لغو می‌شود، اینک اما مردم را حواله به افق می‌دهند، وقتی جیب مردم، هیچ کدام از آمارهای اقتصادی را تایید نمی‌کند، وقتی نه چرخ سانتریفیوژها می‌چرخد و نه چرخ بسیاری از کارگاه‌ها و کارخانه‌ها، وقتی کارگر بینوا من‌باب آن دستور کذا، باید شکر کند که متاثر از تدابیر دولت محترم، به کاروان افراد بیکار اضافه شده، وقتی معلوم شد که مشکلات اقتصادی را بی‌خود گردن صنعت هسته‌ای انداخته بودند و فی‌الواقع مشکل از ناحیه کم‌کاری و کج‌کاری خود حضرات است، وقتی هسته‌ای را دادند لیکن لغو تحریم را نگرفتند، وقتی در برخورد با دشمن، دوستانه عمل می‌کنند اما از تیغ‌زدن جیب زائر اربعین، آنهم با خنده‌دارترین بهانه‌ها اندک ابایی ندارند، وقتی به منتقد که می‌رسد، با فرستادن او به محکمه، جواب تحلیل درست او را می‌دهند لیکن در مقام رویارویی با مصادره اموال ملت ایران توسط دشمن جلاد، نهایتا 2 تا ایمیل به جان‌کری و دیگر هیچ، وقتی اختلاس را بلدند معوقه بنامند اما اقتصاد را حتی در سال چهارم دولت خود، آگاه نیستند که مساله اول کشور است، وقتی برای وام ازدواج، بانک‌های‌شان، ولو یک آه در بساط ندارند اما همان بانک‌ها وقتی به دردانه‌های بنفش که می‌رسند، سر کیسه را همچین شل می‌کنند که بیا و ببین، دقیقا چه باید گفت در وصف این بساط که حق مطلب ادا شود؟! دولت راستگویان؟! دولت تدبیر و امید؟! دولت اعتدال؟! اگر «اعتدال» یعنی اینکه بگذاری «فرنگی» در قرارداد فلان، سر تو را کلاه بگذارد و تو هم در عوض، «فرهنگی» ملت خود را در بزرگترین تخلف ممکن بچاپی، آری! نام این دولت، «دولت اعتدال» است! اگر «تدبیر و امید» یعنی اینکه با تدبیر حضرتعالی و شرکا، در قلب رآکتور خودکفایی «سیمان» ریخته شود لیکن امید به لغو تحریم‌ها درجه آخر ختم شود به وعده سیب و افق گلابی، آری! نام دیگر این دولت، «دولت تدبیر و امید» است! و اگر «راستگویی» یعنی اینکه به اعتراف خود دولتمردان و البته دولتزنان، توافق فی‌الواقع در حال و هوای انتخابات تنظیم شده باشد لیکن جنابعالی مدعی باشی که در همان روز توافق، همه تحریم‌ها بالمره لغو می‌شود، آری! برازنده‌ترین نام برای این دولت، «دولت راستگویان» است! آهای رئیس بانک مرکزی! عایدی توافق این دولت با دشمن جلاد را برای‌مان گفتی، سپاس! لیکن مساله اینجاست؛ دولت راستگوی اعتدالی مدبر سرشار از امید و گلابی، خودش برای ملت کدام عایدی را داشته که متوقع باشیم عایدی توافقش با دشمن، چیزی بیش از «تقریبا هیچ» باشد؟! نهایتا رونمایی می‌کنم از مدل جدید دولتمردی؛ با «فرنگی» از سر «اخلاص» و با «فرهنگی» از در «اختلاس»!




موضوع مطلب :

سه شنبه 95 آبان 18 :: 11:10 عصر

آمارگیر حرفه ای وبلاگ و سایت